thailändskgröncurry med massor av grönsaker (med svensk anpassning). Poängen med att använda mer grönsaker än itraditionella recept är naturligtvis att man inte behöver ris eller kan servera en mindre mängd ristill
Det enda man behöver göra är att steka på kycklingfiléerna så de får en fin färg. I botten liggerlite blomkål jag hade över, ett par decilitergröna bönor (haricot verts), vitlöksklyftor och ett par lökar
ÄNTLIGEN har jag fått till ett riktig bra recept på thaigryta med gröncurry. Stirradiginteblind på valet av grönsakernai receptet, man kan variera denna rätt i det oändliga
Blanda currypasta, sirap, fisksås, fiskfond och kokosmjölk i en gryta. Har varit på språng nästan hela dagen och det känns skönt att få sitta ned ett tag
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske liteThaibasilika om du har tillgångtill det
Grönalinseri kokosmjölk – Cherupayar curry – Grönlinsgryta. Grönalinser med kokosmjölk. Currybladen som ger grytan en speciell smak, går att köpa i de flesta affärer specialiserade på asiatisk mat
Ta i den grönacurrypastan och ingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med litemaizena strö för att få en litesimmigkonsistens
Tärna kycklingfilérna och stek dem. Denna salladen är en favorit hemma hos oss. Passar bra som middag hemma, att ta med på utflykten, eller till buffén
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het gröncurrypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.