Kycklingfilé med vitkålsgratäng
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 12 tsk flytande margarin
  • 11 kg vitkål
  • 11 gul lök
  • 12 tsk olja
  • 11 klyfta vitlök
  • 12 dl matlagningsgrädde 4%
  • 11 tsk salt
  • 10,5 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
  • 1100 g ost 17%, riven
  • 1 Kyckling600 g kycklingfilé 2 tsk flytande margarin
  • 1 Vitkålsgratäng1 kg vitkål 1 gul lök 2 tsk olja 1 klyfta vitlök 2 dl matlagningsgrädde 4% 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, gärna grovmalen 100 g ost 17%, rivenSätt ugnen på 200 grader. Skär bort stammen på vitkålen och skala löken. Skär eller strimla vitkålen i mindre bitar och hacka löken. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden. Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Krydda och stek kycklingen i margarin, servera med vitkålsgratäng.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.