Låt kycklingfärslimpan stå och vila medan du gör såsen fort. Servera kycklingfärslimpan med såsen och lite goda grönsaker (stekta, kokta eller ugnsrostade) tex haricot verts, broccoli eller blomkål
Ingredienser Portioner. 4 Färslimpa 1/2 dl ströbröd 1/2 dl mjölk 1 ägg 2 vitlöksklyftor ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 140 g bacon Mos 900 g mjölig potatis 2 palsternackor 100 g parmesanost 2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 citron 65 g röd mangold Lägg till i inköpslistan
Kyckingfärslimpa. 1 kg kycklingfärs1 hackad gullök1 pkt fetaostOreganoSalt och grovmalen svartpepparHonung2 ägg4 potatisar2 rotselleri1 kålrot4 morötterGröna sojabönorRödbetorSkala och hacka alla rotfrukter, utom rödbetorna som kokas hela
500 g kycklingfärs1 gul lök, grovt riven1 morot, grovt riven1/2 zucchini, mellanstor, grovt riven1 stort, rött äpple, grovt rivet21/2 dl majsströbröd125 g grovriven mozzarellaost1 tsk torkad pizzakrydda1 dl finhackad slätbladig persiljaBlanda samman kycklingfärsen med de övriga rivna ingredienserna, pizzakryddan och hälften av den hackade persiljan
Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som är 23x13 cm med olja. Blanda kycklingfärsen med ströbröd, 1½ dl passerade tomater, lök, ägg, chili, koriander, 1 tsk av adobosåsen, vitlök, salt och spiskummin i en stor skål
>>kycklingfärslimpa med parmesanmos. Hej vänner ♥. Förra veckan gjorde vi en enkel kycklinggryta med citron och basilika som mina gravida smaklökar älskade
>>Kycklingfärslimpa och parmesanmos. Hej kompisar ♥. Jag sammanfattar mitt bloggår 2016 i en årskrönika och har delat in året i olika inlägg för att det inte ska bli så mycket på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.