14 msk
ströbröd 1 dl mjölk 400 g kycklingfärs 1 ägg 1 tsk dijonsenap 2 krm dragon 1 msk kycklingfond Salt Peppar 2 msk matfett 4 portioner bulgur 2 rödbetor 2 dl créme fraiche 1 äpple 5 cm purjolök Salt Peppar Timjan SalladLåt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter. Tillsätt kycklingfärs, ägg, dijonsenap, dragon, kycklingfond, salt och peppar. Arbeta till en smidig färs. Klicka färsen i en stekpanna med matfett. Stek på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Koka bulgur. Tillsätt skalade och rivna rödbetor. Blanda créme fraiche med tärnat äpple, skivad purjolök, salt och peppar. Garnera med timjan. Servera sallad till.
Salta väldigt lite och ta några tag med svartpepparBlanda alltsammans och forma till biffar. Till detta är det gott med potatisgratäng, eller varför inte tzatziki och en sallad
Det blir så väldigt smakrikt, med en komplex hetta och samtidigt oerhört fräscht. De här biffarna är gjorda med kycklingfärs, men skulle gå bra att göra med fläskfärs med om man känner sig lagd åt det hållet för dagen
Detta är möjligen inte den mest lockande bilden för denna rätt men jag måste säga att smakerna tillsammans medbulgurn, rostade potatisen och tandoorikycklingen går väldigt bra ihop
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.