Kycklingfärsbiffar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 11 ägg
  • 11 schalottenlök
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 tsk salt
  • 13 krm vit- eller svartpeppar
  • 12 msk hackad bladpersilja
  • 11 msk maizena eller 1 kokt potatis
  • 12 msk olivolja, smör eller margarin att steka iBörja förbereda önskade tillbehör som ex. potatis. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka. Värm en stekpanna och bryn biffarna i olivolja, smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta. Kycklingbiffarna är klara att servera med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.