Kycklingfärsbiffar
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kycklingfärs
  • 11 gul lök
  • 12 msk ströbröd
  • 11½ dl grädde
  • 1140 g bacon (1 pkt)
  • 12 ägg
  • 11½ tsk salt
  • 1½ tsk vitpeppar
  • 13 tsk kycklingkrydda
  • 1 Margarin att steka i
  • 1800 g kycklingfärs 1 gul lök 2 msk ströbröd 1½ dl grädde 140 g bacon (1 pkt) 2 ägg 1½ tsk salt ½ tsk vitpeppar 3 tsk kycklingkrydda Margarin att steka iBlanda ströbröd och grädde o låt det stå 5 min. Hacka löken fint. Skär baconet i små strimlor. Lägg ner färsen, löken, baconet, grädden/ströbrödet, äggen och kryddorna i en bunke och blanda väl. Gör bollar i ungefär glasskule storlek som sen plattas till innan de läggs ner i het panna med smält margarin. Stek på medelhög värme. Tryck gärna lite på biffarna medans dom steks då dom gärna krymper en del. Blir ca 28 biffar eller 50 köttbullar. Passar till kokt eller stekt potatis med en god sås till. Kycklingkryddan jag använder är en blandning som Krusmyntagården på gotland gör. Den innehåller Dragon, Timjan, Citronmeliss, Svartpeppar, Paprika, Senapsfrö, Lök, Salt och Citronarom

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.