1800 g
kycklingfärs 1 gul lök 2 msk ströbröd 1½ dl grädde 140 g bacon (1 pkt) 2 ägg 1½ tsk salt ½ tsk vitpeppar 3 tsk kycklingkrydda Margarin att steka iBlanda ströbröd och grädde o låt det stå 5 min. Hacka löken fint. Skär baconet i små strimlor. Lägg ner färsen, löken, baconet, grädden/ströbrödet, äggen och kryddorna i en bunke och blanda väl. Gör bollar i ungefär glasskule storlek som sen plattas till innan de läggs ner i het panna med smält margarin. Stek på medelhög värme. Tryck gärna lite på biffarna medans dom steks då dom gärna krymper en del. Blir ca 28 biffar eller 50 köttbullar. Passar till kokt eller stekt potatis med en god sås till. Kycklingkryddan jag använder är en blandning som Krusmyntagården på gotland gör. Den innehåller Dragon, Timjan, Citronmeliss, Svartpeppar, Paprika, Senapsfrö, Lök, Salt och Citronarom
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 1 msk senap 1 tsk timjan 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 1 rödlök 1 tsk strösocker 1 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 krispsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kram Kycklingfärsbiffar. Hej, hej. Hoppas att du har haft en trevlig lill-lördag. Själv har jag haft en riktigt bra dag och känner mig nöjd med att ha fått en hel del uträttat på jobbet
Kycklingfärsbiffar. Förberedelser. Tina mangon. 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt chiliflakes, finhackad koriander, skal- och limesaft från en 1/2 lime, soja, peppar och salt
Asiatiska kycklingfärsbiffar med lime och ingefära, 4 personer. Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Kycklingfärs är en bra produkt i kyldisken när man vill minska mängden rött kött i kosten. Här blir det goda biffar som kompletteras med smakrika tillbehör
Asiatiska kycklingfärsbiffar som är enkla att göra men för det imponerar på dina gäster. Hettan i biffarna kan regleras med mer eller mindre chili och ingefära
Lägg ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, senap, dragon, kycklingfond, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.