Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 500g kycklingfärs. 1 msk röd curry pasta (thaicurry). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till. 500g kycklingfärs
På kvällen åkte Hanna och jag till pappa, satt och pratade med ett gäng på boendet som inte riktigt vet så mycket om något längre, hemskt att bli dement
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttig curry så köp hög kvalitet. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.