1 Tillbehör:Skär
kycklingfiléerna rakt igenom så de blir hälften så tjocka och dela dem sedan på två. Skär till smala bitar. Grovhacka löken och finhacka vitlöken.Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om på hög värme. Sänk värmen och ha ner lök och vitlök. Stek tills den mjuknat. Har du en stekpanna med höga kanter/traktörpanna kan du göra rätten i den, ös annars över kyckling och lök i en gryta.Ha ner curry och slå på vatten. Blanda och låt det puttra in någon minut. Strimla svartkålen och ha ner den samt paprikasalladen. Rör i grädde och creme fraiche och krydda. Låt det puttra ihop i 5-10 minuter under lock. Servera med kokt ris och en sallad samt äppelcidervinäger till den.
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
KYCKLINGCURRYMEDRIS. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat. Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter och smaker
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.