Ingredienser Portioner: 4 Syrad lök 1 liten rödlök 2 stora lime Burgare 500 g kycklingfärs salt och peppar 2 mjuka avokado 2 vitlöksklyftor 6 hamburgerbröd chipotle salsa (köp färdig eller gör egen) Lägg till i inköpslistan
4 Färslimpa 1/2 dl ströbröd 1/2 dl mjölk 1 ägg 2 vitlöksklyftor ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 140 g bacon Mos 900 g mjölig potatis 2 palsternackor 100 g parmesanost 2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 citron 65 g röd mangold Lägg till i inköpslistan
4 400 g kycklingfärs 15 cm baguette 1 äggula 2 msk ströbröd 4 1/2 msk mjölk 2 msk olivolja 1/2 tsk salt ev citronklyftor och dill till garnering Svampsås 1 gul lök 400 g svamp (t ex karl-johan, kantareller eller champinjoner) 1 msk smör 1 msk olivolja 2 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %) 2 msk hackad dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Till servering kokt potatis grönsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Potatis 900 g fast potatis 1 msk olja salt och peppar Färslimpa 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 2 vitlöksklyftor 240 g gröna oliver med pimiento ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 ägg 1 tsk oregano Fetayoghurt 150 g fetaost 2 dl matyoghurt Sallad 2 tomater 1 romansallad 1 tsk vitvinsvinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Skär tomaterna ochavokadon fint och lägg i en skål tillsammans medrödlöken. Hacka basilikan och lägg den i skålen tillsammans med olivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.