4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Höll på med lite väl många saker samtidigt. Jag älskar kombinationen kyckling/rödbetor/fetaost/timjan. Stek så att de får lite färg och sänk sedan tempraturen och se till att de blir genomstekta
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaostoch grovhackad persilja
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
De skulle sannolikt passa som hand i handske med örterna ochfetaosten. Om jag skulle förbereda den skulle jag blanda ljummen potatis med smaksatt olja, men vänta med att tillsätta fetaosten
Färsblandning2 gula lökar 2 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt, urkärnad olivolja, att steka i 600 g lammfärs 2 dl basilika, hackad och hårt packad 1 dl mynta, hackad och hårt packad 1 citron, rivet skal och saft salt svartpeppar, nymalen 400 g lasagneplattor (torkade) 250 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
Linsröra med morot citronochfetaost. Servera med pasta och toppa medfetaost. Strimla morötterna med en osthyvel, skiva rödlöcken och finhacka vitlöksklyftorna
Pasta medcitron, fetaostoch pesto. toppa med färsk basilika och valnötter. Det fina med den här typen av rätter är ju att allt man kan hitta i kylen ofta passar väldigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.