Supersnabba kycklingbiffar. 9 maj 2017 @ 20. 25. Idag gruvade jag mig lite för matlagningen då jag kom hem halvsent från jobbet och hade 1 kg kycklingfärs i kylen som jag hade planerat att göra något med
Kyckling, soltorkade tomater och örter gifter sig så fint tillsammans och detta är en relativt enkel rätt som fungerar lika bra till vardagsmiddagen som till festligare tillfällen
Blanda färs, lök, salt, peppar, basilika, majsstärkelse och mjölk till en smet. Forma till biffar. Stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida
Blanda ingredienserna för hand eller i matberedare med kniven monterad. Fukta händerna med vatten och rulla ca 20 stycken bollar, lika stora som pingisbollar
Kycklingbiffar med örtsås4 port400 g kycklingfärs1 löksalt & pepper2 msk hackade färska örtkryddor, till exempel persilja, basilika, rosmarin2 tsk potatismjöl eller maizena1 dl gräddesmörÖrtsås
I måndags kväll var vi bjudna till goda grannar här i Glommen. Vansinnigt smidigt att bara behöva traska 5 hus bort och där bli bjuden på finfin middag
Gårdagens handling blev en dyr historia. Kyl och frys helt tomma och skafferiet fasligt ensligt. Däremot plippade jag vilt bland Veckans spartips på Ica, vare sig jag behövde varorna eller inte
Äntligen nytt recept. Dom kommer allt mer sällan nu, men ni som hängt med på Instagram vet ju att jag just nu är gravid och då har inte orken eller inspirationen varit på topp
Lägg kycklingbröstet, vitlöksklyftorna, salladsosten och kryddorna i en mixer. Mixa tills att allt ser jämnt ihop blandat och att kycklingen ser lite ut som färs
Efter adventsfika med släkten igår fanns det ingen ork att laga middag på kvällen. Inte för att släkten är särskilt jobbig, det var nog mer en ursäkt att få beställa pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.