Blanda honung, olja, soja, rivenvitlök, chilisås, chiliexplosionoch chermoula i en skål. Marinad. Häll marinadeni plastpåsen ochgnid den runt om kycklingvingarna
Skala ochskivapotatisoch morot. Strö över persiljavidserveringen. Skala och hacka lök ochvitlök. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan ochtillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Ta bort skinnetoch ta loss köttet från benen. Smaka av med salt och peppar. Ta upp kycklingen. Tillsätt hackad schalottenlök, tärnat äpple och låt det fräsa med en stund
Rivvitlökochingefärai en skål. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finnsi kryddan)
Blanda crème fraiche, garam masala, ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt. Marinadenihopblandad. Lägg kycklingbitarnaimarinadenoch rör om så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingbitarna
Egentligen har jag alla ingredienser hemma utom gurkmeja och bockhornklöver, så det borde ju inte vara så svårt, men nu köpte jag iallafall denna mix från Spicemasteroch testade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.