Till fyllning200 g kycklingfärs (gärna på kycklinglår) 0,5 knippe salladslök 2 vitlöksklyftor 5 cm ingefära 1 knippe koriander 1 msk sambalolek 1 ägg Salt Peppar
Till rullning4 lammkorv (merguez)
Tillbehör4 bok choy 4 morötter 0,5 rättika 1 dl risvinäger 2 msk socker 0,5 knippe salladslök
Sås1 gullök, hackad 2 vitlöksklyfta, hackad 4 dl kycklingsky 1 tsk sichuan peppar 2 stjärnanis 2 torkad chili 2 msk smör Soja, smaka av med Honung, smaka av med Sherryvinäger, smaka av med
Servera medbokchoy, tonfisk och curry kesella. Lägg den delade bokchoy i en stekpanna och häll över olivolja, sojasås, rödlök, pinjenötter, honung, citronjuice och kryddorna
Tillsätt bokchoy huvudena och fräs några minuter tills de mjuknar. Tillsätt svampen och fräs den någon minut på ganska hög värme till den är mjuk och glänsande
Smaka av med salt. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Jag gör alltid min pepparsåsmed svart- och grönpeppar. När man fradgatuggandes finner henne uppe på hustaket vet man att snabbaste sättet att få ner henne är att göra henne några kycklingfilér medrosépepparsås
"Till bords med systrarna Eisenman" är förresten en fantastisk kokbok, som jag varmt rekommenderar. I övrigt kokade jag nudlarna och gjorde en edamameröra, inspirerad av en dip från systrarna Eisenmans senaste kokbok
Fast jag håller med henne gällande asiatisk mat. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Blanda ihop hoisin med sambal oelek och ställ åt sidan. Servera med osaltat Basmatiris. Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Sedan tycker jag ni ska testa denna höstiga fläskfilépanna med svamp, bacon, äpple och cider. Det är tur jag kan skriva, för skulle jag prata med er hade ni inte hört särskilt mycket
Passade öven på att baka ett vik-vila-bröd från boken Enklare bröd av Martin Johansson. Jag brukar ofta göra gräddiga musslor med vin, men idag blev det i stället asiatisk touch med lime, chili och koriander
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.