1 lägg
de frysta kycklingarna i vattnet och saltet 1-1½ dygn
12 tsk
hel svartpeppar
1 Grönt
från en purjo
11
morot
12
lagerblad
18
gelatinblad
11 krm
timjan
1½ krm
vitpeppar
1 ev.
salt , smaka av
12 djupfrysta
kycklingar ca 1 kg styck 3 l vatten 1 ½ dl salt lägg de frysta kycklingarna i vattnet och saltet 1-1½ dygn 2 tsk hel svartpeppar Grönt från en purjo 1 morot 2 lagerblad 8 gelatinblad 1 krm timjan ½ krm vitpeppar ev. salt , smaka avTa upp de saltade kycklingarna och låt dom koka upp med vatten som täcker, skumma väl. Därefter i lägges kryddor och grönsakerna. Koka i 45 min. Ta upp kycklingarna och rensa köttet och skär detta i små tärningar. Koka buljongen. Lägg i ben och skinn för bättre smak. Sila upp 7 dl buljong i en ren kastrull. Lägg i köttet. gelatinblad, timjan och vitpeppar. ev. lite salt. Låt allt få ett lätt uppkok och häll sedan allt i en skål som ställs svalt för att stelna.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.