Kycklingaladåb
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 djupfrysta kycklingar ca 1 kg styck
  • 13 l vatten
  • 11 ½ dl salt
  • 1 lägg de frysta kycklingarna i vattnet och saltet 1-1½ dygn
  • 12 tsk hel svartpeppar
  • 1 Grönt från en purjo
  • 11 morot
  • 12 lagerblad
  • 18 gelatinblad
  • 11 krm timjan
  • 1½ krm vitpeppar
  • 1 ev. salt , smaka av
  • 12 djupfrysta kycklingar ca 1 kg styck 3 l vatten 1 ½ dl salt lägg de frysta kycklingarna i vattnet och saltet 1-1½ dygn 2 tsk hel svartpeppar Grönt från en purjo 1 morot 2 lagerblad 8 gelatinblad 1 krm timjan ½ krm vitpeppar ev. salt , smaka avTa upp de saltade kycklingarna och låt dom koka upp med vatten som täcker, skumma väl. Därefter i lägges kryddor och grönsakerna. Koka i 45 min. Ta upp kycklingarna och rensa köttet och skär detta i små tärningar. Koka buljongen. Lägg i ben och skinn för bättre smak. Sila upp 7 dl buljong i en ren kastrull. Lägg i köttet. gelatinblad, timjan och vitpeppar. ev. lite salt. Låt allt få ett lätt uppkok och häll sedan allt i en skål som ställs svalt för att stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.