Kyckling ”tsukune”, jasminpilaff och brynt sojasmör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g kycklingfärs
  • 12 ägg
  • 11 kruka koriander
  • 14 kvistar mynta
  • 12 tsk ingefära
  • 11 tsk gurkmeja
  • 12 klyftor vitlök
  • 14 tsk fisksås
  • 12 tsk chilipasta
  • 12 msk japansk soja
  • 1150 g smör
  • 12 dl jasminris
  • 12 kanelstänger
  • 12 stjärnanis
  • 10,5 huvud blomkål
  • 1250 g broccoli
  • 11 morot
  • 1 Kyckling ”tsukune”200 g kycklingfärs 2 ägg 1 kruka koriander 4 kvistar mynta 2 tsk ingefära 1 tsk gurkmeja 2 klyftor vitlök 4 tsk fisksås 2 tsk chilipasta
  • 1 Brynt sojasmör2 msk japansk soja 150 g smör
  • 1 Jasminpilaff2 dl jasminris 2 kanelstänger 2 stjärnanis 1 tsk gurkmeja 0,5 huvud blomkål 250 g broccoli 1 morotJasminpilaff
  • Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, men låt med kanel, stjärnanis och gurkmeja koka med. Hacka morot, blomkål och broccoli i små bitar. Stek riset i lite smör tillsammans med blomkål, morot och broccolibitar, smaka av med salt och peppar. Kyckling ”tsukune”
  • Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser till kycklingen. Blanda runt ordentligt med en gaffel. Forma färsen med en sked till små queneller och stek sedan dessa i olja runt om tills de är gyllene. Kör klart kycklingen i ugnen på 150 grader (tid beroende på storlek) tills quenellerna är helt genomstekta. Brynt sojasmör
  • Bryn smöret tills gyllene och smaksätt sedan med soja. Servera allting varmt och garnera gärna med lite färsk mynta och koriander. Smaklig spis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.