4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Garnera med sesamfrön och servera. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn kycklingen. Det är längesen jag bjöd pâ ett tagine recept senast sâ här kommer ett
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Ca 2 sötpotatisar (avgör mängden, det skiljer ju så i storlek). Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé. Ca 2 sötpotatisar (avgör mängden, det skiljer ju så i storlek)
Servera kycklingenmed den rostade sötpotatisen, broccolin och mangosalsan. Gott är det i alla fall och här har den rostats med chili och lime och serverats medkyckling, nykokt broccoli och mangosalsa med både syra och hetta
Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatis och fetaoströra. Jag satte in två formar samtidigt i ugnen, en medkycklingen och en med potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.