ca 1,4 kg kycklingdelar med ben 1,5 hönsbuljongtärning ca 7 dl vatten 1 morot, i bitar 1 gul lök 5 hela nejlikor 1 lagerblad (litet). 2 msk curry 2 msk smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl silad buljong från koket 1 dl grädde
1 kyckling (runt 1,5 kg) (gärna frigående) 1 msk smör 1 msk olja 1 tsk curry 1 msk japansk soja salt peppar ev citron, saft. Sås1 banan (hackad) 2 äpple (hackade) 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök (hackade) 2 tsk curry 50 g smör 1,5 msk vetemjöl 1 dl koncentrerad kycklingfond ca 1 dl grädde ev citron, saft. ris2 dl basmatiris (lägg det i kallt vatten ca15 min och skölj därefter i kallt vatten ca 5 min) 0,5 tsk salt 4 dl vatten
Blanda det avsköljda basmatiriset med vatten och salt i en kastrull. Ris. Slå i soyan ochcurryn i stekpannan, pensla kycklingen med detta och häll sist över allt på kycklingen
Skölj kycklingen ordentligt utanpåoch inuti. Servera med risoch en sallad. Ris. Detta är en gammal klassiker i det svenska köket fast med en ändring, ursprungligen skulle man använt höns och inte kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.