Kyckling- och räk Laksa
Mat, bak och allt som hör till kök
Mat, bak och allt som hör till kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g råa oskalade räkor (jag tog vanliga frysta räkor i 500 g förpackning)
  • Olja för stekning
  •  
  • Laksa kryddpasta
  • 20 g färsk ingefära, hackad
  • 3 vitlöksklyftor 2 stjälkar citrongräs, hackade
  • 75 g challotenlök, grovt hackad
  • 2 tsk torkade räkor, lägg dem i kokande vatten i 5 min för att mjuka upp dem, krama sedan ur vattnet
  • 1,5 tsk räkpasta
  • 20 g cashewnötter
  • 2 tsk fiskcurrykrydda (denna hitta jag inte så uteslut den eller ta nån annan curry)
  • 20 g färsk gurkmeja
  • 4 st färsk röd chili (jag tog 3 st och tog bort alla fröna)
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vegetabilisk olja
  •  
  • Soppa
  • 3 tsk vegetabilisk olja för stekning
  • Laksa kryddpasta
  • Räkbuljong
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk palmsocker
  • 160 g kycklingbröst, skivat i 1 cm-bitar
  • Skalade räkor
  • 400 g färska äggnudlar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.