3 dl
grädde Tärna upp kycklingen i centimeterstora bitar.Finhacka vitlöken.Grovhacka valnötterna.Fräs kyckling och vitlök i smör, salta och peppra, krydda med t.ex. timjan och basilika.
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Kyckling. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Hacka valnötteroch strössla ut över kycklingen. Skiva upp kycklingoch mozzarella och stoppa i ugnen. Den här kycklingrättenmed italienska smaker är en riktigt bra fredagsrätt, men också perfekt så här i semestertider
Tag ut formen och varva skivor av mozzarella och salami mellan kycklingbitarna. Kyckling i ugn. Skölj kikärtorna och blanda med rucola, champinjonerna, balsamvinäger samt salt och svartpeppar
Tag ut formen och varva skivor av mozzarella och salami mellan kycklingbitarna. Kyckling i ugn. Skölj kikärtorna och blanda med rucola, champinjonerna, balsamvinäger samt salt och svartpeppar
Servera kycklingenmed rödkålssallad och klyftpotatis. Salta och peppra kycklingfiléerna. Kyckling. Blanda ihop rödkålen med äppelstrimlorna ochvalnötterna
Rör i kycklingen, vitlökspulver, malen svartpeppar, örtsalt ochvalnötter. Men bara för det ska man inte äta torr och tråkig mat eller kyckling utan smak för ni som har följt mig och mina lekar vet hur allergisk jag är mot smaklös och tråkig mat, även om jag ”bara” lagar till mig själv
Tillsätt strimlad kyckling, salta och peppra enligt smak. Sedan vill de mixa innehållet i matberedare medans jag vill ha det som det är innan med tuggmotstånd och inte som en smet
Strö mjöl ochvalnötter på kycklingbitarnaoch bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléernaoch lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.