Kyckling-nuggets med parmesansmul
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg skinnfria kycklingbröstfiléer
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 tsk milt rökt paprikapulver
  • 11 rågad msk grekisk yoghurt
  • 11 stort ägg
  • 11 citron
  • 1250 g fullkornsbröd
  • 150 parmesanost
  • 1 olivolja
  • 11 kg skinnfria kycklingbröstfiléer 2 vitlöksklyftor 1 tsk milt rökt paprikapulver 1 rågad msk grekisk yoghurt 1 stort ägg 1 citron 250 g fullkornsbröd 50 parmesanost olivoljaBörja med att skära kycklingfiléerna i lagom stora nuggets-bitar. Enklast är att använda en hushållsvåg så att det blir rätt första gången – varje bit ska väga lite drygt 30 gram – och sedan låta ögonmåttet avgöra resten. Skär upp kycklingen och lägg bitarna på ett stort fat allteftersom. Pressa vitlöksklyftorna till marinaden över kycklingen. Tillsätt paprikapulver, yoghurt, ägg och en rejäl nypa havssalt och svartpeppar. Finriv över citron- skalet och pressa ut all citronsaft. Massera in smakerna i kycklingen med rena händer. Täck över och låt marinera i kylen i minst 1 timme, gärna över natten. Riv ner brödet i en matberedare, finriv ner parmesanen, tillsätt 2 msk olja, kör till fina smulor och häll upp på ett fat. Arbeta i omgångar och använd två gafflar för att vända kycklingbitarna i ströbrödet så att de blir ordentligt täckta. Lägg bitarna i en djup ugnsform klädd med bakplåtspapper och lagra dem mellan pappersark allteftersom (det blir antagligen mer ströbröd än nödvändigt, men det gör det lättare att arbeta – häll bort det som blir över när du är klar). Tillaga med en gång eller ställ formen i frysen. När bitarna väl är frysta kan de läggas in i fryspåsar. Vid tillagning, sätt ugnen på 180°, lägg önskat antal nuggets på galler i en ugnsform och tillaga i 15–20 minuter, tills de är gyllene och genomstekta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.