4 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 4 kycklingfiléer 250 g sojabönor 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Salta kycklinglårfiléerna. Skiva kycklingen. Bottna serveringsskålar med nudlar, häll på buljong och toppa med kyckling, omelettstrimlor, sockerärter, salladslök och sesamfrön
Nudelsoppa med kyckling1,5 liter vattenkycklingbuljong + en skvätt kalvfonddashibuljong på pulver (inköpt i usa)stjärnaniskanelstångsvartpepparsockervinägerfärsk ingefära, "en tumme"kyckling, strimladedamamebönormorot (halvmånar)purjolök (hackad)böngroddarröd chili, hackadrisnudlarfärsk koriander, grovt hackad. Koka upp buljongen och lägg ner morötterna och låt koka en minut, addera kycklingen och låt den koka tills den är klar (cirka 1 minut) och slå slutligen i edamamebönorna, chili och purjolöken och låt koka upp
Stek kycklingen i en wok eller kastrull och ta sedan i löken och ev citrongräs. 2 kycklingfiléer1 vitlöksklyfta1 msk sesamolja1 chili2-3 salladslökar eller 1/2 purjolök1 paket tunna vetenudlar, risnudlar eller glasnudlar. 1 liter hönsbuljong 1 pressad limeSambal oelekFisksåsev lite citrongräsev lite färsk koriandersalt & pepparSkär kycklingen i strimlor och marinera i pressad/finhackad vitlök, finhackad chili och sesamolja i drygt en halvtimme eller mer. 2 kycklingfiléer
Längst ner hittar du bild på hur jag "piffade" till soppan dagen efter då jag tärnade färdiggrillad kyckling och toppade soppan med, samt bakade ett enkelt bröd som passade bra att doppa med
så äter jag alltid en kycklingramen där. Börja med att blanda ihop marinaden till kycklingen. Dela kycklingen i mindre bitar och låt den ligga i marinaden i minst en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.