Dela kycklingfiléernalängsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Om man helsteker kycklingoch fyller den medörter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Häll på lite vatten och ös kycklingenmed skyn några gånger
½ dl kycklingfond. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.