Det här är ett marockansk recept på en couscousrätt som jag har lärt mig av Choumichas matlagningsprogram, den marockanska motsvarigheten till mat-Tina
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mot slutet russin och kokos. 4 portioner1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade2 morötter, tärnade2-3 potatisar, tärnade2 tsk riven färsk ingefära1 msk olja½ tsk cayennepeppar1 tsk gurkmeja1 tsk malen spiskummin1 tsk stött kardemumma1 tsk kanel1, 2 liter vatten3 hönsbuljongtärningar1 dl röda linser2 dl lättmjölk1 stor kycklingfilé, skuren i småbitarca 100 g färsk blomkål, i mindre bitar150 g bladspenat, fryst, tinad och urvattnad3/4 dl russin½ dl kokos, rostad i torr stekpannasalt, pepparFräs grönsakerna i lite olja någon minut. Puttra 10 minuter innan kycklingen läggs i
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.