4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Gnid in kycklingmed smör och samtliga kryddor som du blandat ihop till en rubb. Skummig kycklingsås. Toppa med ramslöken och örter samt ringla över olivolja
Tillsätt kyckling, lök och rotfrukter, blanda väl. Blanda olivolja och kycklingfond i en skål. Krydda med salt, peppar och valfria örter samt kläm över lite pressad citron
Platta ut kycklingen och lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Ringla över marinaden och massera lite extra runt kycklingbitarna
Kyckling. Halvera citronerna och lägg citronhalvorna med snittytan upp. Tina kycklingen. Därför kan de recept som levereras med din matkasse skilja sig något från de recept som du hittar på vår hemsida
Låt kycklingfiléerna rinna av. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Lägg alltsammans på plåten tillsammans medkycklingen. Tina kycklingen. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.