ca 1,4 kg kycklingdelarmed ben 1,5 hönsbuljongtärning ca 7 dl vatten 1 morot, i bitar 1 gul lök 5 hela nejlikor 1 lagerblad (litet). 2 msk curry 2 msk smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl silad buljong från koket 1 dl grädde
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastanoch låt den fräsa med i nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Strimla en kycklingfiléoch lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypastaoch lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Serveras med tex blomkålsrisoch sallad. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på
Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans medrisoch broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Servera kycklingenmedris, gurka ochcurrysås. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.