4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
ca 1,4 kg kycklingdelarmed ben 1,5 hönsbuljongtärning ca 7 dl vatten 1 morot, i bitar 1 gul lök 5 hela nejlikor 1 lagerblad (litet). 2 msk curry 2 msk smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl silad buljong från koket 1 dl grädde
1 kyckling (runt 1,5 kg) (gärna frigående) 1 msk smör 1 msk olja 1 tsk curry 1 msk japansk soja salt peppar ev citron, saft. Sås1 banan (hackad) 2 äpple (hackade) 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök (hackade) 2 tsk curry 50 g smör 1,5 msk vetemjöl 1 dl koncentrerad kycklingfond ca 1 dl grädde ev citron, saft. ris2 dl basmatiris (lägg det i kallt vatten ca15 min och skölj därefter i kallt vatten ca 5 min) 0,5 tsk salt 4 dl vatten
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastanoch låt den fräsa med i nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Strimla en kycklingfiléoch lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypastaoch lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Serveras med tex blomkålsrisoch sallad. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på
Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans medrisoch broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Servera kycklingenmedris, gurka ochcurrysås. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.