Kycklingmedmozzarella, soltorkade tomater, basilikaocholiverFör några dagar sedan åt vikycklingtillagadmedmozzarella, soltorkade tomater, basilikaoch svarta oliver, smaker som verkligen passar bra ihop
Jag valde en sort smaksatt medbasilika. Blanda ner squashen ochstrimladbasilika. Tänk digsaftigkyckling, mustig tomat, fräsch squash ochtrådigmozzarella
Jag smaksatte också fyllningenmedvitlökochlitebasilika, det gick hem hos alla här hemma. Jag hade en bitgrilladkycklingi kylen och efter en liten koll i kylskåpet fanns det även små mozzarellabollar, bacon och färskost
Lägg i den hackade basilikanoch vänd runt. Hacka en näve färsk basilika. Vänd kycklingen först i mjöl, skaka av, vänd sedan iuppvispat ägg ochsisti ströbröd
För mer Medelhavssmak kan en kvistrosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sigin. Vikihopkycklingenoch ”sy ihop” snittetmed tandpetare eller en grillpinne
Fördela det över kycklingbitarna som ett täcke och strö över pinjenötteroch hackad färsk basilika. Servera kycklingen gärna med ugnsbakad potatis/färskpotatisoch en fin grönsallad till
Ringlaliteoliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg ikycklingfiléernaoch krydda medvalfria kryddor, jag använde en färdigkryddblandningen från Santa Mariamed salt, peppar, vitlökochchili
IngredienserPortioner. 4 4 portionerris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Toppa med färsk basilikavidservering. Färsk basilika. Den här kycklingrättenmeditalienska smaker är en riktigt bra fredagsrätt, men också perfekt så här isemestertider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.