14-6 kycklingbröst,
filéer 1 medelstor zucchini, skivad ca 500 g små tomater, gärna på kvist salt och peppar olivolja färsk oregano
1 Chermoula2
msk milt paprikapulver 2 msk spiskummin 1 msk flingsalt 0,5 g saffran 1 krm muskot några varv med färskmald svartpeppar 4 klyftor vitlök, finrivna 0,5 färsk röd chili 1 kruka koriander 1 kruka persilja 1,5 dl olivolja 2 msk vitvinsvinäger 1 ekologisk citron, rivet citronskal frånSätt ugnen på 200 grader varmluft. Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja. Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt. Skiva zucchinin och lägg den på plåten. Lägg de hela kvisttomaterna på ranka (med kvisten) på plåten. Ringla över lite olivolja och oregano. Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna).
Servera kycklingen uppskuren som på bilden tillsammans med ugnstekt potatis och/eller en bönsallad. Smula ner fetaosten i en bunke, tillsätt soltorkade tomater och basilika och arbeta samman med en gaffel
250 g kycklingfilé. 1 msk kycklingfond. 250 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin 0. 5 st citron skal och saft 1 msk kycklingfond 0. 5 dl hackad persilja salt och peppar Servera med
De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Skär alla grönsaker och kycklingen i mindre bitar eller strimlor
Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.