Kyckling med marockansk chermoula
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 kycklingbröst, filéer
  • 11 medelstor zucchini, skivad
  • 1 ca 500 g små tomater, gärna på kvist
  • 1 salt och peppar
  • 1 olivolja
  • 1 färsk oregano
  • 12 msk milt paprikapulver
  • 12 msk spiskummin
  • 11 msk flingsalt
  • 10,5 g saffran
  • 11 krm muskot
  • 1 några varv med färskmald svartpeppar
  • 14 klyftor vitlök, finrivna
  • 10,5 färsk röd chili
  • 11 kruka koriander
  • 11 kruka persilja
  • 11,5 dl olivolja
  • 12 msk vitvinsvinäger
  • 11 ekologisk citron, rivet citronskal från
  • 14-6 kycklingbröst, filéer 1 medelstor zucchini, skivad ca 500 g små tomater, gärna på kvist salt och peppar olivolja färsk oregano
  • 1 Chermoula2 msk milt paprikapulver 2 msk spiskummin 1 msk flingsalt 0,5 g saffran 1 krm muskot några varv med färskmald svartpeppar 4 klyftor vitlök, finrivna 0,5 färsk röd chili 1 kruka koriander 1 kruka persilja 1,5 dl olivolja 2 msk vitvinsvinäger 1 ekologisk citron, rivet citronskal frånSätt ugnen på 200 grader varmluft. Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja. Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt. Skiva zucchinin och lägg den på plåten. Lägg de hela kvisttomaterna på ranka (med kvisten) på plåten. Ringla över lite olivolja och oregano. Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.