Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under. Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar
Kycklingbitarna täcks av en gräddig såsmedchilioch oregano. Häll såsen över kycklingen. Koka upp grädden, chilisås, oregano, salt och peppar i en liten kastrull
4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweetchilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera kycklingen tillsammans med ris ochsås. Den är söt-stark och om man serverar den medsåsen vid sidan om så är det inga problem för barnen att äta det också
Lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper och pensla på marinaden. Men även om man har semester så ska det lagas mat och ikväll lagades det kyckling
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och hacka löken. Servera med kokt ris/pasta och en fräsch sallad. Avsluta med att strö ut ett tunt lager riven ost över gratängen
Blanda creme fraiche, grädde, sweetchili sauce, pressad vitlöksåsochkycklingfond. Lägg kycklingenoch bacon i en ugnsfast form, häll sedan blandningen över
Häll blandningen över kycklingenoch täck med ost. Salta och peppra kycklingen. Förpackningarna räcker oftast till flera middagar, men på plussidan blir det ju smarriga matlådor till frysen när tiden och inspirationen tryter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.