Ingredienser Portioner: 4 Kyckling 2 msk japansk soja 1 krm chilipulver 1 msk olja 2 msk flytande honung 8 kycklinglår 4 port ris eller annat gryn Grönsaker 1/2 gurka 1 morot 125 g rädisor 1 dl gräddfil 1 msk sesamfrön salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
4 Kyckling 4 kycklingklubbor 1 msk olja salt och peppar 4 port ris eller annat gryn Grönsaker 1/2 gurka 1 morot 125 g rädisor 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl crème fraiche bearnaise Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka ev av med mer vinäger eller lime. Strimla kycklingen grovt. Garnera med paprika och basilikablad. Bryn currypastan i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna
Strimla kycklingen och lägg i plastpåsen tillsammans med vegetabilisk olja och kryddmixen. Blås in lite luft och skaka påsen tills kycklingstrimlorna är helt täckta
Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna och krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
En god och saftig helstekt kycklingmed gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans medkycklingen
Tricket ligger i att kycklingen ska vara rumstempererad, torr och att gnida in den med fett. För det finns nästan inget tråkigare än när skinnet har blivit krispigt men kycklingen inte är tillagad färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.