Flera av de recept jag lagat i sommar kommer från just senaste årens Buffétidningar, och det här är ett av dem från årets juninummer - Siri Barjes vegetariska filodegspaj med pinjenötter, getost, karamelliserad lök och tomater
Jag lagade en kycklinggrytamed paprika och lök. Skär kycklingen i strimlor. Krydda med salt och peppar, lägg i paprikan, löken och vitlöken och fräs lite till
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans medgetost, valnötter och hackad storbladig persilja
Grillad kyckling på spenatbädd medrödbetoroch fetaost. Om du inte har marinerat kycklingen penslar du kycklingenmed soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar
4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Getostochrödbetormed grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen medrödbetornaoch osten på grillen strax före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.