Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord medkycklingfilé istället. Smaksätt med dill och ättika. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Hettan i såsen kan du variera med sambal oelek. Grytan serverade jag med basmatiris, grönsaker och lite salta jordnötter
4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka medkycklingen ett par minuter
Förenklat skulle man kunna kalla den för het kletig kycklingmed nötter och ris. Fräs på hög värme i någon minut under omrörning varefter du vänder ner kycklingen tillsammans med marinaden och bryner denna i ett par minuter
Servera kycklingenmed kokt potatis och kokta morötter. Här har jag i stället använt en färsk kyckling och lagt de kokta kycklingdelarna i den sötsura dillsåsen
Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Servera med ris. Bena ur kycklingen och fördela i en ugnsfast form. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ca 10-15 min i 225 grader. 1 grillad kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.