11 kg
kycklingfilé 1-1,5 dl soja 150-200 g gorgonzola 1 liten purjolök 5 dl cremé fraiche Matolja Salt Svartpeppar Klyftpotatis 10-12 stora potatisar Timjan Vitlökspeppar Flingsalt OlivoljaSätt ugnen på 220 grader. Dela potatisarna i klyftor. Skala vid behov. Smörj en ugnsform med olivolja. Rör runt potatisarna i oljan. Krydda med vitlökspeppar, timjan och flingsalt. Sätt in i ugn ca 45 min beroende på klyftornas storlek. Ansa kycklingfiléerna. Dela dem i tunnare bitar eller strimla dom. Fräs filéerna i olja och soja. Under tiden värm cremé fraichen och lägg sen i gorgonzolan så den smälter. Hacka purjolöken och blanda ner i såsen. Salta och peppra lite efter tycke och smak. Lägg de stekta kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll över såsen. Sätt in i formen i ugn under potatisformen, de sista 10-15 minuterna som är kvar av klyftpotatisarna. Servera med en god sallad. Det går bra med ris också istället för klyftpotatis
Bryn kycklingen runtom. Smaka av med salt och peppar. Skala och grovhacka löken. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis
Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla kycklingfiléenoch lägg i ugnsform. Salta och peppra. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå
De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Skär alla grönsaker ochkycklingen i mindre bitar eller strimlor
Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.