Kyckling med gorgonzola och klyftpotatis
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 11-1,5 dl soja
  • 1150-200 g gorgonzola
  • 11 liten purjolök
  • 15 dl cremé fraiche
  • 1 Matolja
  • 1 Salt
  • 1 Svartpeppar
  • 1 Klyftpotatis
  • 110-12 stora potatisar
  • 1 Timjan
  • 1 Vitlökspeppar
  • 1 Flingsalt
  • 1 Olivolja
  • 11 kg kycklingfilé 1-1,5 dl soja 150-200 g gorgonzola 1 liten purjolök 5 dl cremé fraiche Matolja Salt Svartpeppar Klyftpotatis 10-12 stora potatisar Timjan Vitlökspeppar Flingsalt OlivoljaSätt ugnen på 220 grader. Dela potatisarna i klyftor. Skala vid behov. Smörj en ugnsform med olivolja. Rör runt potatisarna i oljan. Krydda med vitlökspeppar, timjan och flingsalt. Sätt in i ugn ca 45 min beroende på klyftornas storlek. Ansa kycklingfiléerna. Dela dem i tunnare bitar eller strimla dom. Fräs filéerna i olja och soja. Under tiden värm cremé fraichen och lägg sen i gorgonzolan så den smälter. Hacka purjolöken och blanda ner i såsen. Salta och peppra lite efter tycke och smak. Lägg de stekta kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll över såsen. Sätt in i formen i ugn under potatisformen, de sista 10-15 minuterna som är kvar av klyftpotatisarna. Servera med en god sallad. Det går bra med ris också istället för klyftpotatis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.