Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Men ekologisk kyckling finns och även om det svider i plånboken när man betalar är den mycket godare än den industri-kyckling som är nästan gratis
Börja med att steka kycklingen i smör och krydda dem med oregano, svartpeppar och lite chliflakes. Jag hade tinat upp kycklingfiléer utan någon direkt plan och när det var dags för middag googlade jag lite recept utan framgång
Skär kycklingfilerna i små bitar. bryn till dom i en panna med olja. Krydda med lite grillkrydda. Smaksätt med creme fraiche franska örter och salt och peppar
Skär kyckling i tunna små skivor. Krydda med chilipeppar och tillsätt sesamfrön efter smak. Färska grönsaker av valfritt slag – morötter/lök/broccoli/blomkål/paprika etc
Dela kycklingfiléernalängsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Tillsätt kycklingen i stekpannan med en lagerblad och stek tills kycklingen är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök, stek i en stekpanna tillsammans med smör eller olja i ett par minuter
Fördela de färska örterna i mindre kvistar och placera ut dem runt, under och i kycklingen. Klappa in ganska rikligt med salt och peppar på kycklingens skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.