800 gram
tinade eller färska Kyckling innerfileér (eller kycklingbröst filéer)
½-1 dl
Rapsolja (eller annan olja att steka i)
2 stora
SOLO Vitlökar (eller ca 8 vitlöksklyftor)
½ lite
mindre Blomkålshuvud
1 röd
Paprika
1 gul
Paprika
1 tsk
Salt
½ tsk
Chilipulver eller Chilipeppar
1 burk
(ca 4 dl) färdig sås/grytbas med Sweet & Sour (tex. Unkle Bens)
2 dl
Vatten
2-3 msk
Sweet Chili sås på flaska
Om du vill vara välstrukturerad kan du starta med att koka riset ganska snart nu ..... eftersom riset inte har något emot att stå under lock och vila sen :-)
Kycklingen skall vara tinad eller färsk för att det skall gå snabbt
Klipp eller skär kycklingen i bitar på runt 2 x 2 cm
När potatisen är färdig, ringla på ytterst lite soja och slunga runt potatisen. Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben
Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet
Saka av med salt och peppar. Blanda i spenat, sås och vatten och hetta upp. Grönsaker medsweet & soursås, 4 portioner1 vitlöksklyfta, hackad1-2 paprikor, i bitar1 liten purjolök, strimlad200 g minimajs, delad1 burk (425 g) wokgrönsaker1 påse (100 g) färsk speat2 msk olja1 dl sweet & soursås0,5 dl vattensalt, pepparFörbered grönsakerna. (Ur Vår wokbok) Grönsaker medsweet & soursås, 4 portioner
Servera med ris och resterande sås. Skär kycklingen i mindre bitar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Supergod kyckling i krämig såsmed soltorkade tomater. Lägg kyckling innerfilerna i en ugnssäker form. Såsen är väldigt smakrik och den var riktig god ihop med ris och sallad
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kycklingmed sötsur sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.