När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll i grädde, tomatpuré, dijonsenap, kycklingfond, dragon, salt och peppar. Idag tänkte jag bjuda er på ett recept på kyckling som serveras i en gräddig sås med calvados och dragon
Kycklingfilé som jag gör ett litet snitt i. Stek på dem lite och krydda meddragon på burk. Vänd på dem och peta i ädelost i hålet och låt sedan kycklingen puttra på i pannan med 5 dl matgrädde och lite salt och peppar
Lägg detta över kycklingen. Avsluta med att röra ner färskpressad citronjuice och hackad dragon. Sen blandar vi fonden med grädde till en ljuvlig sås och serverar
Nu blir det tyst ett par dagar då bloggen & bloggerskan åker till Spanien över helgen. Dagens middag blev en riktigt god kycklingrättmed inspiration från Ica
Idag blev det kyckling i ugn med tomat, citron & dragon. Lägg dessa i formen medkycklingen. Bryn kycklingen i en stekpanna så den får lite färg och yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.