Blanda innehållet i stekpannan medkycklingenoch lägg ner i den avtorkade lergrytan. Häll på vinetoch krydda med hackad färsk rosmarin, oregano, lagerblad, socker, salt, svartpeppar och ett par stänk från peperoncino/chiliburken
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Kombinationen citron ochkyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna med rosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Marinaden på kycklingen var citron och rosmarin, så jag körde på den linjen med mer smak. Ovanligt att jag köper färdigt marinerad kyckling pga att de oftast innehåller så mkt onödiga tillsatser och e-nummer, men denna innehöll bara citronsyran som jag helst undviker
Smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Servera med fullkornsris eller pasta. kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri) och skär dem i bitar
Bryn kycklingenmed smör i en panna. Lägg i kycklingenoch vitlöken. Skär kycklingen i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar ev lite örtagårdskrydda
De fina vaxbönerna kom från Bondens marknad, och de var faktiskt värda att stå i kö och trängas för Vad som händer med fisken i ugnen är så klart att den ångkokas i vinet, grädden och sin egen vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.