Kycklingmed citron och oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingoch citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Servera den marockanska kycklingenmed couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Dela kycklingenoch rensa ur köttet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda sötpotatis, ingefära, pressad vitlök, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kycklingmed citron och persilja. Kyckling är en riktigt bra proteinkälla och kan varieras på så många sätt
Kommentarer
manuela-2
Smakade lite beskt. Kanske fick med det vita på citronen?
Logga in eller Registrera för att kommentera.