Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Smaka av med salt och peppar. Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar
Använder för det mesta lövbiff, men även fläskkött eller kyckling funkar fint. Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma
Asiatisk pasta medkyckling och bacon. Äggsås med dill till torsk. Äggakaka med lingon och bacon. Friterad vit fisk med tamarindsås, rättika och sjögräsnudlar
Servera med osaltat Basmatiris. Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom
Torka av filéerna och krydda med salt och peppar. Lägg i kycklingen och knyt påsen. Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chilisås i en plastpåse
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Salta och peppra, och bryn dem i en stekpanna med smör. Strimla kycklingfiléerna. Kärna ur och strimla paprikan och strö i formen tillsammans med baconet
Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel. Koka upp ingredienserna till såsen och låt puttra på svag värme tills såsen tjocknar, rör om då och då
Kommentarer
lasangliere
Kycklingrätter är framtidens kök
Sven-Erik Johansson
Smakade som det gör på en halvdålig svensk kinakrog
Logga in eller Registrera för att kommentera.