Kyckling med äggnudlar, grönsaker och jordnötter
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 broccolihuvud
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 habanero eller annan chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 100 g grönkål
  • sesamolja
  • salt, peppar
  • 13 kycklingfiléer
  • sesamolja
  • 1 msk gul curry
  • salt
  • 1 msk srirachasås
  • 14 portioner äggnudlar
  • 4 msk skalade sesamfrön
  • salta jordnötter
  • kokoschips
  • 1 Grönsaker:
  • 1 Kyckling:
  • 1 Övrigt:Skär bort den yttersta träiga stam-biten på broccolin och skär broccolin till mindre träd. Gnugga moroten ren och skär den till tunna stavar på cirka 3 centimeter. Grovhacka gula löken och finhacka vitlöken samt habaneron. Kärna ur och strimla paprika. Skär bort den träigaste biten på kvisten på grönkålen och strimla bladen.Hetta upp en stekpanna till medelvärme med sesamolja i och ha ner broccolin. Låt den stekas i cirka 2 minuter och ha sedan ner morötter, lök, vitlök och habanero. Stek ytterligare 2 minuter och ha sedan ner paprika och grönkål. Låt allt mjukna i stekpannan och smaka av med salt och peppar.Tina kycklingfiléerna om de är frysta och skär dem till strimlor. Ha ner kycklingen i en het stekpanna med lite sesamolja och stek så den får yta runt om. Krydda runt om med gul curry, salt och srirachasås. Slå på lite mer sesamolja om det behövs och låt kycklingen gå klart på medelvärme.Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda kycklingen med grönsakernas och nudlarna och strössla över sesamfrön. Servera maten med jordnötter och kokoschips

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.