Skär kycklingen i bitar och stek den. 4 kycklingfiléer. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
Kyckling. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen
Dela kycklingen i portionsbitar. Lägg i kycklingen och stek den på båda sidor i 5 minuter. Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk, lägg på ett lock och efterstek kycklingen på lägre värme i 25–30 minuter. 1 stor färsk kyckling. 1 stor färsk kyckling 1 gul lök 1 röd spansk peppar 1-2 vitlöksklyftor 2 msk matolja 0,5 tsk malen ingefära 1 tsk curry 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 tsk rivet citronskal 1 msk tomatpuré 2 dl kokosmjölk 2 msk hackad färsk koriander
Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2 minuter Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter. 1 kg kycklingklubbor delade. 1 kg kycklingklubbor delade 2 klyftor vitlök, skivade 2 msk finriven färsk ingefära 2 dl turkisk yoghurt 2 gula lökar i skivor 1 msk gurkmeja 0,5 tsk stött kardemumma 1 msk vallmofrön 1 tsk spiskummin 1 röd chili fint skivad 1 dl finskuren färsk koriander salt
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. Bena ur kycklingen och tärna. Häll sedan över kycklingen. 1 st grillad kyckling. In med kycklingen i 15-20 min. 1 st grillad kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.