Kyckling Kiev, Tom sjöstedts recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst, utan skinn
  • 1100 g smör, rumstempererat
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 kruka bladpersilja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 14 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 14 dl ströbröd
  • 1 olja och smör till stekning
  • 1400 g kålrabbi
  • 1400 g spetskål
  • 110 rädisor
  • 1 olivolja
  • 12 dl matyoghurt
  • 10,5 citron, zesten
  • 11 knippe körvel
  • 1 svartpeppar
  • 1 kyckling4 kycklingbröst, utan skinn 100 g smör, rumstempererat 2 klyftor vitlök 1 kruka bladpersilja salt peppar
  • 1 Till panering4 ägg 2 dl vetemjöl 4 dl ströbröd olja och smör till stekning
  • 1 Kokta grönsaker400 g kålrabbi 400 g spetskål 10 rädisor olivolja
  • 1 Citronyoghurt2 dl matyoghurt 0,5 citron, zesten salt
  • 1 Garnering1 knippe körvel 0,5 citron, zesten svartpepparSmör
  • Blanda ihop smör, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt. Fyll en spritspåse med smöret och klicka ut långa "rullar" (15 cm) på en plåt/form. Ställ i frysen i ca 5 minuter så dom stelnar. 
 Grönsaker
  • Skala kålrabbin och skär den och spetskålen i mindre bitar. Koka kålrabbin mjuka i saltat vatten. Ta upp med hålslev och koka spetskålen mjuka i samma vatten. Lägg båda grönsakerna i ett durkslag och kyl ner dem med kallt vatten. Tillsätt kvartade rädisor vid servering och toppa upp med olivolja, smaka av med salt. Kyckling
  • Gör en ficka i varje bröst och tryck in smöret. Panera först i vispat ägg sedan vetemjöl och sist ströbröd. Bryn länge i olja och smör på medelvärme tills den är klar i mitten (72 grader). Använd stektermometer, stick då i kycklingen inte smöret. Citronyoghurt
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Servering
  • Lägg grönsakerna i botten och ringla över yoghurten. Placera kycklingen ovanpå. Toppa med körvel, citronzest och svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.