Det här är en spansk kycklingrätt som kryddas framförallt med chorizo. Rött vin. Den spanska chorizon är, tillskillnad från den mexikanska, oftast lufttorkad
Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Dela kycklingeni större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé
Först marinerar man kycklingenimarinad med öl eller vittvin och med valfria färska kryddor. Vi har i flera år använt Weber kycklinghållaretill vår gasgrill från Weber
Nu när det börjar blikyligt ute så sitter en varm och go gryta riktigtfint och vad bättre än att leka om en gammal klassiker coq au vin (rödvinskyckling gryta) till en sundare version även om grytor isiginte är onyttiga alls
Fräs kycklingenibitar och lägg åt sidan, fräs lök och vitlök med rotfrukterna. Har man en kvarts flaska vin efter helgen kan man använda det i en riktigt god sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.