Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅗ kg hel kyckling 1 hel vitlök 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 dl hackad färsk basilika 1 dl hackad färsk persilja 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk sambal oelek eller harissa 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis 250 g färsk sparris 250 g broccoli 2 dl Arla Köket® smetana 1 citron, rivet skal
Blanda alla grönsaker ochkycklingben på en ugnsplåt. Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Lägg kycklingeni en ugnsformoch häll såsen ovanpå. Pressa ivitlökochimed den torkade dragonen. Detta kanske inte när vi ska ha gäster, men på söndagar och vardagar nästan ett måste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.