Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅗ kg hel kyckling 1 hel vitlök 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 dl hackad färsk basilika 1 dl hackad färsk persilja 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk sambal oelek eller harissa 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis 250 g färsk sparris 250 g broccoli 2 dl Arla Köket® smetana 1 citron, rivet skal
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Blanda alla grönsaker ochkycklingben på en ugnsplåt. Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål
Fågel ⁄ ReceptKycklingiugnmed ädelost – enkelt och gott. Kycklingiugnmed ädelost. Kycklingiugn är en enkel och snabb rätt som sköter sig mest själv men som blirfantastisk god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.