1 majskyckling på ca 2,2 kg. 12 msk olivoljatillugnsplåten. 13 vitlöksklyftor, skivad. 11 dl ljus sirap. 11 dl sherryvinäger. 1havssalt och svartpeppar från kvarn
Låt stå kallt en stund innanservering. Lägg kycklingeni en ugnsformoch krydda med salt och peppar. Helstekt kycklingiugn är en praktisk vardagsrätt då den sköter sig själv iugnen
Ikväll var det jag som stod för middagen här hemma och det fick därför bliminfavorit rätt som är kycklingmedrotfrukteriugnmed smörstekta sockerärtor och en fetaost & citrondipp
Servera ungskycklingenmedrotfrukternaoch en kall örtsås. Pensla hela kycklingenmedmarinadenoch sätt in den iugnen på ett galler (ha gärna foliei botten av ugnen för lättare rengöring)
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Lägg kycklingeni en ugnsformoch häll såsen ovanpå. Pressa ivitlökochimed den torkade dragonen. Detta kanske inte när vi ska ha gäster, men på söndagar och vardagar nästan ett måste
Skiva den sedan och garnera medtimjankvistar. Steks i salt och peppar tills de är genomstekta. Ett tips på en god kallkyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Blanda alla grönsaker ochkycklingben på en ugnsplåt. Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.