Lägg paprikaoch purjolök i soppan tillsammansmedvitlökskross, soya, sambal oelek, röd currypasta. Jag gjorde iordning en japansk nudelsoppa medkyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
Sätt iniugnenoch låt stå i två timmar. Översatt frånoch anpassat efter Nigellasrecept. Det kanske inte är alla som tycker det likaterapeutiskt att stycka kyckling som jag, ochi så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna medskinn) istället för att ta hela kycklingar
Servera kokt potatistillugnsbakad lax med lök och grönsaker. Blanda turkisk yoghurt med örtkryddor, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om ordentligt
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Häll sedan över kycklingstrimlornai den ugnssäkra formen tillsammansmed pasta, lök och grönsaker. Häll av vattnet och lägg all pasta i en ugnssäker form
Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikarihopmedkycklingen överst. Salta och peppra kycklingen. Dela varje kycklingfiléi tre långa ”strimlor” på längden
Marinaden på kycklingen var citronochrosmarin, så jag körde på den linjenmed mer smak. Ovanligt att jag köper färdigtmarineradkyckling pga att de oftast innehåller så mkt onödigatillsatseroch e-nummer, men denna innehöll bara citronsyran som jag helst undviker
Jag har verkligeningenting att märkvärdigt att berätta haha, direkt när jag kom hem från skolan satte jag migmed en stor kopp te på golvet med skolböcker ochanteckningsblock som täckte halva sovrumsmattan och pluggade
4 stora kycklingfiléer, dela på hälften salt & peppar 8 skivorparmaskinka 6 – 8 potatisar, skär i klyftor 3 morötter, skär i stavar olivolja 2 vitlöksklyftor, halvera 1 purjolök, hacka 10 champinjoner, dela 1 gul paprika, skär ibitar 1 citron, skär i. - Läs hela inlägget här 4 stora kycklingfiléer. 8 skivorparmaskinka. 8 potatisar. 2 vitlöksklyftor. 10 champinjoner. 1 gul paprika. 1 citron
Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner. Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av dinkrämiga nudelwok
Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner. Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av dinkrämiga nudelwok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.