Kyckling i ugn med ädelost
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer ca 750 gram
  • 13 msk olivolja
  • 11 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12,5 dl grädde
  • 11 dl mjölk
  • 1140 gram ädelost, 1 paket ex. Kvibille Klassisk ädel
  • 11 knippe salladslök
  • 11 pkt tärnad bacon 150 gramSätt ugnen på 225 grader. Bryn bacon i en stekpanna. Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något. Skölj och strimla salladslöken. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Smula över ädelosten. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och ädelosten har fått färg. Servera kycklingen med önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.