11 pkt
tärnad bacon 150 gramSätt ugnen på 225 grader. Bryn bacon i en stekpanna. Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något. Skölj och strimla salladslöken. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon. Smula över ädelosten. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och ädelosten har fått färg. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
Lägg kycklingeni en ugnsform. Slå det sedan över kycklingen, täck med osten. Skär filéernailitemindrebitar, krydda dem medchicken&steak och stek tillfin färg
Kycklingröran funkar även som pastasås eller t ex som fyllningtill varma mackor. På medlite peppar. Dessa piroger blev väldigtmumsiga och är enkla att göra
Stek kycklingentillsammansmed bacon. Jag skulle egentligen gjort en Bouef B men hade ingetrödvin hemma och jag var lite sent på det så det fickbli en kycklinggrytaistället
Dagens middag blev jättegod, testade en kycklinggratäng som tillagas "allt-i-ett" medrisi botten. Har en hittills mycket lugn helg, precis vad jag behövde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.