Godastevi har ätit på länge. Skär kycklingenimindrebitar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Skär kycklingenimindrebitar och stek tillsammans med lök och vitlöki fettet från baconet. Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tillssåsen kokat ihop något
Blanda cream fraiche, grädde, sweet chilisås, sambal, kycklingfond + riv ner vitlöken. Dela kycklingeni önskad storlek, stek på dessa med salt och peppar, när dem fått sin färg så lägger du över dem i en ugnssäker form
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inteblir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsur sås
Skär kycklingeni små bitar och stek i massa smör. Skär paprikani små bitar och lägg i. Häll i båda burkarna crème fraiche och rör om tills det smält ihop och blivit varmt
kycklingfond. Vill du ha en tjockare sås, så red av med maizena eller mjölredning. ex Kikkoman. Ta upp och lägg dom på ett fat och använd samma stekpanna när du gör såsen
Som på kinarestaurangen fast godare då förstås. Kyckling och grönsaker i sötsur sås. Kyckling. Och här kan man ju variera med andra grönsaker såsom bambuskott, broccoli, zuccini mm
Såsen och kycklingen är så godtill pasta. ex tagliatelle och en god sallad. Fläskfilé med mango chutney sås har jag gjort flera gånger men med kyckling var första gången igår
Den här kycklinggratängen gjorde jag härom veckan och den är fantastiskgod. Viktigt att kycklingen är väl upptinad om den varit fryst, annars blir rätten lätt vattnig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.