Spagetti allaputtanesca4-6 pers500 gram spagettien burk tonfisk i olja2 vitlöksklyftor1 msk avrunnen kapris30 gram sardeller i olja1 röd chili en liten knippa bladpersilja8 svarta oliver utan kärnormalen kanel400-500 gram passata eller krossade tomater1 citronFräsiga smakerTomatröran med tonfisk klar. Spagetti allaputtanesca 30 minute m
'” Den ”hora” som kökstrollkarlen Sandro Petti bar fram till bordet en stund senare var ett ångande fat med spaghetti allaputtanesca (fast den hade då inte blivit döpt än)
Spaghetti allaputtanesca är ett praktexempel på en sådan maträtt. Med en härligt smakintensiv puttanescasås till förvandlar man sina zoodles till en riktig festmåltid i all sin enkelhet
Det här blev riktigt gott. Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Spagetti allaputtanesca betyder horans spagetti på italienska. SPAGETTI ALLAPUTTANESCA (4 port) 4 msk olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor1 röd chili6 sardellfiléer1 burk passerade tomater eller körsbärstomater på burk av bra kvalité1 msk finhackad oregano eller 1 tsk torkad 100 g svarta oliver 4 msk kapris 500 g spagetti parmesanostsalt och peppar
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghetti allaputtanesca. ) Spaghetti allaPuttanesca (3 port) 200 g spaghetti salt 2 msk olivolja 1 rejäl vitlöksklyfta 1 peperoncini (alltså en torkad chili) 1/2 dl oliver (gärna soltorkade) 2 msk kapris, avrunna 1 burk hela tomater 1 skvätt balsamvinäger 1 liten klick flytande honung några kvistar persilja parmesan till servering Skiva vitlöksklyftan fint
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. spaghetti för 4 port olivolja 1 pkt bacon (jag hade även i lite av julskinkan som blivit över) 1 burk pastasås Puttanesca riven parmesanost, ca 1 dl Koka spaghettin, skiva bacon och bryn i stekpanna i lite olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.